©Editura Acvaria
Toate drepturile rezervate

 
Întâlniri imposibile
volum de proza scurta

Copyright © Dana Mindru

1 O VIATĂ FĂRĂ SFÂRSIT SI FĂRĂ ÎNCEPUT – povestire pe tema îmbătrânirii în sens invers, către copilarie.

2 ANCHETA – anchetarea sinuciderii unui tânar neînteles de cei din jurul său, care îsi găseste refugiu într-o altă lume, paralelă celei în care traia fizic, singura lume în care era acceptat.

3 SOTUL MEU – o întâlnire premonitorie si bizară în tren dintre o femeie si un bărbat, fără ca bărbatul să fi calatorit vreodată cu acel tren.

4 ULTIMUL TREN – alegerea, din întâmplare, a unei căi necunoscute de a evada din lumea în care trăieste a unui tânar dezorientat si dezamăgit de soartă. Tânarul ia un tren spre o destinatie care nu duce acolo unde spera.

5 ÎNTREG – parabola omului fără umbră care găseste perfectiunea vânând umbra femeii ideale pe un zid, în pragul serii.

6 MIA, NESUFERITA MEA… - schimbarea urii in dragoste într-un vis premonitoriu, declansând un chin din dragoste la fel de puternic pe cât fusese cândva ura unuia dintre personaje.

7 DETENTIE – evadarea din lumea urâtă si întunecată a unei închisori cu ajutorul imaginarului, găsind o evadare finala mai putin obisnuită.

8 FLACĂRA ÎNGHETATĂ – o metaforă despre linia subtire dintre dragoste si ură, atunci când dragostea unuia dintre partenerii unui cuplu nu primeste si din partea celuilalt aceleasi sentimente.

9 NUME IN PIATRĂ/ROCA – o întâlnire neobisnuită dintre doi tineri, într-un oras oarecare, din cauza unei inscriptii bizare în piatră. Numele lor apar scrijelite în piatră încă de acum un secol.

10 CERCUL S-A ÎNCHIS - o parabolă pe tema indiferentei cu care unii trec prin viată.

11 LECTIA - o parabolă despre preocupările unor oameni, preocupări ce par, la un moment dat, împotriva firii naturale a lucrurilor. 

12 SCURTE - mici gânduri si metafore